Biogan Potatismjöl eko - 500 g
Potatismjöl Ekologiskt från Biogan - 500 g
Potatismjöl är inte mjöl i egentlig mening. Potatismjöl är ren potatisstärkelse tillverkad av potatis. Potatismjöl innehåller inte gluten.
Potatismjöl används typiskt i rulltårta och tårtbotten och till redning av bärkräm, fruktsås eller i andra rätter där man vill ha ett klart utseende.
Potatismjöl är också bra att använda i köttbullesmeten och i fiskfärsen eftersom potatismjöl ökar vattenhållningsförmågan och kan binda vätska till färsen.
Användning:
Redning kan göras med 2 msk potatismjöl och 5-6 msk kallt vatten som rörs ihop. Redningen ska inte koka för då blir den seg. Därför tas kastrullen av värmen innan redningen hälls i, i en tunn stråle och under omrörning.
Innehåll: 500 g
Energi |
1365 kJ / 321 kcal |
Fett |
0,1 g |
- varav mättade fettsyror |
0,02 g |
Kolhydrat |
80 g |
- varav sockerarter |
0 g |
Fibrer |
0 g |
Protein |
0,1 g |
Salt |
0,01 g |
Potatisstärkelse*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.