Barnplåster Kirurgisktplåster - Änglahud Fixeringstejp Liktornsplåster Plåster med kompress Munsårsplåster Plåster för hård hud Ögonförband - ögonplåster Plåsterborttagning - häftremover Skelningsplåster Specialplåster Sprayplåster Sårplåster Skavsårsplåster

Plåster

Förbered dig på små, oförutsedda skador där du behöver plåster. Nedan hittar du både vanliga plåster, barnplåster, skavsårsplåster och munsårsplåster. Läs mer om våra plåster här

277 Produkt(er)

Ha alltid plåster hemma

Många har en liten första hjälpen-låda i sitt hem vid små, oförutsedda skador. Här är det bra att ha plåster till hands, så att du snabbt kan stoppa små blödningar, eller förhindra att smuts och bakterier kommer in i ett sår.

Det finns många situationer där du kan behöva ett plåster, till exempel om du skär dig på din rakhyvel, får ett skrapsår eller på annat sätt får ett sår där du behöver skydda huden eller stoppa en blödning.


De olika typerna av plåster

Det finns många olika typer av plåster, beroende på vad du behöver dem till. Nedan ger vi en enkel översikt över några av de olika kategorierna.

Barnplåster

Vi har alla skadat oss som barn på ett eller annat sätt och de vanliga beige plåstren blir man ju inte glad av. Att ta på sig ett plåster som barn kan ibland nästan verka som ett mirakelmedel, och för att göra den eländiga upplevelsen lite bättre finns det barnplåster med roliga motiv och fina färger, som kan göra det lite roligare att få ett plåster på och ger lite glädje i det jobbiga.

Skavsårsplåster

Om du har fått en blåsa på grund av att dina skor klämmer eller skaver på huden kan ett skavsårsplåster vara till stor hjälp. Blåsor orsakas av friktion och skavning på huden, varefter en vätskefylld blåsa bildas. Om gnidningen inte upphör kan det gå hål på blåsan eller huden kan skrapas bort helt. Detta kan vara både smärtsamt och besvärande i flera dagar tills huden är läkt och ny hud har kommit fram.

Genom att använda ett skavsårsplåster kan du både förebygga en eventuell blåsa och förhindra att den går sönder eller behandla en blåsa som redan har dykt upp.

Om skadan redan har inträffat och det har utvecklats en blåsa kan du skydda huden genom att använda ett skavsårsplåster. Många kallar ett skavsårsplåster för ett extra hudlager, för det är ungefär så det känns. Plåstret sluter tätt runt blåsan, förhindrar att smuts och bakterier kommer in och minskar risken för infektion, vilket främjar läkningsprocessen. Plåstret kan också ha en smärtlindrande effekt då det med plåstret känns mindre ont att ha skor på.

Munsårsplåster

Ett munsårsplåster kan påskynda läkningsprocessen och hjälpa till att få ditt munsår att inte bli så stort som det kunde ha blivit utan behandling.

Om du en gång har blivit smittad med munsår kommer viruset att finnas i din kropp resten av ditt liv. Men det är långt ifrån hela tiden som du kommer att ha utbrott av munsår.

Munsår (herpes typ 1) är vätskefyllda blåsor som oftast uppstår på läpparna eller runt munnen. När ett munsår är på väg kommer du ofta att uppleva en kliande eller stickande känsla där munsåret uppstår. Det bildas då små blåsor som kan spricka och vätska sig.

Det tar vanligtvis upp till två veckor innan ett munsår är borta utan behandling - men du kan både behandla och kontrollera processen med ett munsårsplåster.

Liktornsplåster

En liktorn är ett litet område med hård hud. Huden runt en liktorn är vanligtvis irriterad eller inflammerad, och både huden på och runt liktornen är ofta öm.

En liktorn orsakas av friktion eller tryck, och ses oftast på fötterna, men kan även dyka upp på händer och knän. Liktornar bildas när din kropp försöker skydda sig från denna friktion eller tryck.

För att behandla en liktorn kan du använda ett liktornsplåster, som avlastar trycket eller friktionen. Men det kan ta lite tid för en liktorn att försvinna, vanligtvis 2-4 veckor. Den kommer dock att komma tillbaka om du inte undviker orsaken till att liktornen uppstått.

Sprayplåster

Ett sprayplåster är idealiskt att använda på hudområden där det kan vara svårt att använda ett vanligt plåster. Det lägger sig som en hinna på huden och skyddar mot vatten och bakterier, utan att hindra huden från att andas. Ett sprayplåster främjar läkningsprocessen och kan användas för små, torra och rena sår.

Du kan bära ett sprayplåster mellan 12-72 timmar, beroende på hudens tillstånd.

Plåsterborttagare

Har man haft ett plåster på länge kan man ofta ha klisterrester som sitter kvar på huden. Vissa plåster är till och med så klibbiga att de kan vara svåra att ta bort. Här kan du använda en plåsterborttagare för att ta bort plåster och överflödigt klister från huden. Detta är ett både enkelt och effektivt sätt att ta bort plåster, medicinska tejper och självhäftande förband från huden.

Pil til toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.