A. Vogel Bambu Sädesfruktdryck - 200 g

A. Vogel Bambu är ditt naturliga och koffeinfria alternativ till kaffe
Kanske kan du känna igen dig i detta: Du vill dra ner på ditt koffeinintag, men du mår nästan dåligt av tanken på att bli utan ditt kaffe.
Nu kan du njuta av en god kopp Bambu latte med gott samvete!
Bambu är en koffeinfri frukt- och spannmålsdryck i pulverform som består av rostad cikoria, fikon, vete, ekollon och kornmaltextrakt. Ingredienserna är ekologiskt odlade med respekt för naturen. Eftersom produkten inte innehåller koffein kan både vuxna och barn njuta av den välsmakande Bambu.
Egenskaper
- Varm dryck - som ett koffeinfritt alternativ till kaffe
- Som ingrediens i bakverk och desserter
- 100% ekologisk
Känner du till cikoria?
Cikoria är en flerårig ört med de finaste himmelsblå blommorna. Den är särskilt vanlig på östra Jylland och på de danska öarna, där den växer och pryder landsvägarna. Den är lätt att känna igen på sin speciella färg och höjd. Cikoria kan bli upp till 80 centimeter hög!
Cikoria har använts som kaffesubstitut i mer än 80 år. Under andra världskriget var det varken lätt eller billigt att få tag på kaffebönor, så många var tvungna att ta till alternativ. Man upptäckte att cikoriaroten kunde brännas och malas för att sedan lösas upp i kokande vatten, vilket skapade den enklaste kaffesubstituten.
Användning
Lös upp 1 tesked Bambu i en kopp kokande vatten - eller kall mjölk om så önskas.
TIPS:
Bambu kan också användas i kakor och desserter. Prova de läckra, svampiga Bambu-muffinsen med mild kaffesmak som hela familjen säkert kommer att jubla över!
Recept: Bambumuffins (12 st)
Det här behöver du:
- 4 msk Bambu
- 400 g speltmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- 200 g farinsocker
- 2 tsk vaniljextrakt
- 200 ml mjölk
- 1 ägg
- 100 g smör
Så här gör du:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan vaniljextrakt, mjölk och ägg. Blanda ihop smeten tills den är helt slät. Häll smeten i muffinsformar och grädda kakorna i en förvärmd ugn på 190° i ca 20 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler och servera med en varm kopp Bambu.
Innehåll: 200 g
Rostat cikoriaextrakt (Cichorium intybus), Vete* (20%), Fikon (20%), kornmalt*, Ekollon* (1%)
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.