Clearspring Umeboshi-plommon - 200 g
Ekologiska Umeboshi-plommon från Clearspring till traditionella, japanska rätter
Umeboshi är inlagda Ume-plommon med en salt och något skarp smak, som under många år har använts i både japansk medicin och matlagning. Plommon avger mycket smak och därför räcker en lite mängd i dina rätter. Dessa plommon är av högsta kvalitet, framställda enligt ursprunglig, japansk tradition.
Framställning:
Plommonen växer på träd i Wakayama-området i Japan - känd för den bästa, ekologiska frukten. Frukten skördas i slutet av juni, när de bara är delvis mogna - det handlar om att hitta rätt balans, så att frukten varken är för mosig eller syrlig. Efter skörden läggs plommonen först i blöt och sedan i saltlag, där de ska betas. Efter några veckor torkas plommon under solen, varefter de genomgår en kort syltningsprocess med massor av kryddor.
Resultatet blir en av de absolut bästa Umeboshi-produkterna du kan hitta i Japan.
Användning:
Umeboshi kan tillsättas i små bitar till sushi, risbullar och andra rätter.
Innehåll: 200 g
Energi |
137 kJ / 32 kcal |
Fett |
0 g |
- varav mättade fettsyror |
0 g |
Kolhydrat |
1,7 g |
- varav sockerarter |
1,2 g |
Protein |
0,6 g |
Salt |
19,4 g |
Japanska ume plommon*, Havssalt, Perilla blad (shiso)*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.