Clearspring Tamari (glutenfri) - 150 ml
Ekologisk och glutenfri Tamari Sojasås från Clearspring
Clearspring Organic Tamari, även kallad Yaemon Tamari Soya är tillverkad efter ett 500 år gammalt, traditionellt recept och produceras i Japan enligt ursprungliga metoder. Sojasåsen har en fantastisk, genuin smak som inte kan jämföras med en billig sojasås.
Unik framställning:
För att framställa denna Tamari-soja används ekologiska sojabönor - dubbelt så många som i produktionen av en vanlig, flaska soja. Produktionen sker med gamla redskap som används i det ursprungliga receptet. Efter produktionen jäses vätskan och får mogna i stora cederfat under två somrar. Då blir resultatet en rik, komplex och otroligt välsmakande sås i mycket hög kvalitet.
Glutenfri soja:
Clearspring Yaemon Tamari Soy är glutenfri! Här är förklaringen: Under jäsningen för Clearsprings Tamari, som tar mellan 18 och 24 månader, bryter mikroorganismerna ner all gluten som finns i det tillsatta, rostade kornmjölet. I början av processen finns det nästan ingen gluten, och intensiva tester från många olika produktioner av Clearspring Tamari visar att produkten är glutenfri.
Användning:
Tamari Soy Sauce innehåller inte mejeriprodukter, ägg, laktos och gluten - dessutom är den ekologisk och 100% vegansk, så absolut alla kan njuta av den. Använd Tamari som dip till sushi, vårrullar, i dressing, wok-rätter, stir fry's med mera.
Innehåll: 150 ml
Energi |
415 kJ / 98 kcal |
Fett |
0 g |
- varav mättade fettsyror |
0 g |
Kolhydrat |
8,4 g |
- varav sockerarter |
0,6 g |
Protein |
15 g |
Salt |
19,4 g |
sojabönor* (46%), Vatten, Havssalt, Mirin* (söttris*, vatten, riskultur*)
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
sojabönor
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.