Aurion Sorghum-mjöl, eko - 600 g
Aurion ekologiskt fullkorns Sorghum-mjöl är naturligt fritt från gluten, mjölet är särskilt lämpligt för bakning av glutenfritt bröd och kakor
Aurions sorghum-mjöl är ekologiskt odlat. Sorghum-mjöl är naturligt glutenfritt. Sorghum är en gammal kornsort som också kallas för durra och tillhör gräs-familjen. Växten växer i södra Europa, Afrika och Asien och är mycket motståndskraftig mot torka. Aurion importerar ekologisk sorghum från Italien. Den är rik på fibrer, men också glutenfri, och därför särskilt lämplig för bakning av glutenfritt bröd, kakor, pajskal, etc.
Användning:
Sorghum-mjöl kan eventuellt blandas med annat glutenfritt mjöl eller blandas med icke-glutenfria mjölsorter för att minska glutenhalten.
Mjölet kan ersätta rismjöl och hirsmjöl i recept.
Förvaring:
Torrt och inte för varmt. Förvara inte tillsammans med starkt luktande produkter.
Innehåll: 600 g
Energi |
1520 kJ / 363 kcal |
Fett |
3,2 g |
- varav mättade fettsyror |
0,5 g |
Kolhydrat |
69,7 g |
- varav sockerarter |
1,7 g |
Fiber |
3,7 g |
Protein |
11,1 g |
Salt |
0 g |
Sorghum*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.