Mill & Mortar Nigellafrön hela eko - 50 g
Mill & Mortar Nigellafrön hela ekologiska - 50 g
Nigella används både som krydda och tillbehör i det indiska köket och i Mellanöstern. Smaken är milt aromatisk, och tillrett - rostat, bakat eller stekt - tar den fram toner av oregano och en ljus, pepprig bitterhet, som påminner om vattenkrasse. I vår del av världen dyker Nigellafrø upp allt mer i grönsaksrätter, strött över bröd, i fisk- och lammrätter eller i olika kryddblandningar, antingen hela eller malda.
Nigella frön kommer ursprungligen från Indien och används i många av deras mest populära rätter, antingen strött på flatbröd och grönsaker, eller för att ge smak till masalas och currys. I köket här hemma används Nigella ofta som en frisk smakförstärkare i råkoster och grönsaksrätter, där den kan ersätta salt. Nigella smakar som saltad mild peppar. Nigella kan ersätta vallmofrön och strös rikligt över deg innan den gräddas i ugnen.
Nigellafrö*, hela
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.