Mill & Mortar Ingefära malen eko - 50 g
Ingefära har en varm, kryddig och söt arom som både färsk som torkad spelar en viktig roll i det asiatiska köket.
Här hemma används malen ingefära ofta i bakverk, soppor, marinader och smoothies. Malen ingefära är lämplig för blandning med andra kryddor och kan användas som ett alternativ till färsk ingefära.
Ingefära är en rotfrukt, och vår ingefära odlas ekologiskt av Develapolagruppen i Gampahadistriktet på Sri Lanka.
Färsk ingefära är alltid att föredra. Leta efter en med tunn hud och en rot groddar. Roten skall avge saft när den skalas eller rives. Men om man inte har tillgång till den färska roten eller om man inte vill sysselsätta sig med den något besvärliga skalningen och slitsamma rivningen, då kan torkad ingefära vara ett alternativ.
Ingefära är tillsammans med chili och vitlök förmodligen den viktigaste kryddan i det asiatiska köket. Här hemma används ingefära väldigt mycket i bakning av små och stora kakor och en hel del till sursyltning, pickles och chutney.
malen ingefära*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.