Mill & Mortar Kinesisk Five Spice kryddblandning eko - 50 g
Mill & Mortar Kinesisk Five Spice kryddblandning ekologisk- 50 g
För asieninspirerad BBQ och stekning, särskilt fågel och fläsk. Five Spice är en av de mest populära och klassiska kryddorna i asiatisk mat, och samlar de fem smakerna i kinesisk kokkonst - sött, surt, beskt, starkt och salt. Den lätt anisaktiga smaken är en hit hos både barn och vuxna.
Kärnan i Five Spice Mill & Mortars utgåva är skapad av fänkål och anis, nyanserad med kryddnejlika, cassia-kanel och koriander.
Kan blandas med lite olja och penslas direkt på kött innan grillning, men kan med fördel låtas marinera ett par timmar. Köttet kan grillas eller stekas i wok. När köttet är klart man eventuellt strö över hackad färsk thaibasilika, dragon eller körvel före servering. Är perfekt för marinering av alla typer av fågel (bitar av kyckling, kalkon eller anka) och griskött (stekfläsk, fläskfilé, tärnat kött, revben eller kotletter). Kan även strös över rostade rotfrukter och fänkål. Gurksallad med koriander och lite chili passar perfekt för Five Spice marinerat kött.
Fänkålsfrö*, Sri Lanka kanel*, Stjärnanis*, Kryddpeppar*, Ingefära*, Nejlikor*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.