A.Vogel Herbamare Örtsalt Spicy - 125 g
A. Vogel Herbamare Örtsalt spicy baserat på franskt medelhavssalt, ekologiska örter och härlig, kryddig chilipeppar
Med Herbamare Spicy Herbal Salt kan du krydda varje maträtt! Herbamare Spicy Spicy är känd för sin underbara, kryddiga smak och fungerar perfekt som smaksättare i marinader, pasta, pizza och gryträtter med eller utan kött. Du kan använda det istället för vanligt salt. Örtsaltet består av ekologiskt, producerade örter och havssalt och innehåller varken konstgjorda fyllnadsmedel eller smakförstärkare.
Alla örter och grönsaker odlas ekologiskt och havssaltet tas upp i Camarque, Frankrike, där det finaste havssaltet finns. Saltet produceras i Alsace, Frankrike, baserat på A. Vogels ekologiskt, baserade produktionsmetod.
När örterna skördats transporteras de omedelbart till bearbetning. Örterna blandas individuellt med havssalt från Camarque. De olika blandningarna, bestående av örter och havssalt, får dra i upp till 12 månader, varefter örtsalterna kombineras. Den långa lagringstiden får smaken och aromen på de färska örterna att absorberas av de enskilda saltkornen, som nu innehåller essens och smak av örterna.
Egenskaper
- Växtbaserat salt med 15 färska örter och grönsaker
- Baserat på franskt havssalt
- Ge dina rätter en kryddig touch av chili
Användning:
Används efter behov för extra smak.
Låt dig inspireras av: Vegetarisk tomatgryta med ett kryddig krydda
På hösten eller vintern när dagarna är korta och energin tryter krävs varken okända ingredienser eller timmar av förberedelse. Prova en superlätt och välsmakande vegetarisk rätt!
Du behöver:
- 4 tomater utan skinn
- 200 g färsk svamp i skivor
- 150 g hackade lökar
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 4 ms olivolja
- 200 g finskivna morötter
- 1 msk. Herbamare buljong
- 250 ml vatten
- 150 g finskuren kål
- 4 msk creme fraiche
- Juice av ½ lime
- 2 msk oregano
- 1 tsk Herbamare Spicy Spikant eller Herbamare Original
Gör så här:
Värm oljan i en kastrull och mjuka lök och vitlök i några minuter. Tillsätt hackade tomater och svamp och stek i några minuter till. Tillsätt morötter, Herbamare buljong och vatten. Låt puttra under lock i 10-15 minuter. Tillsätt kål och sjud ytterligare i ca 5 minuter. Ta nu av pannan från värmen och blanda i creme fraiche, limesaft och oregano. Smaka med Herbamare Spicy Spicy Herbal Salt.
Innehåll: 125 g
Energi |
150 kJ / 37 kcal |
Fett - varav mättade fettsyror |
0,5 g |
Kolhydrat |
7,0 g |
- varav sockerarter |
1,0 g |
Protein |
1,0 g |
Salt |
89,6 g |
Jod |
600 µg - 400% |
- DRI ej fastställt
Havsalt (88,9%), Chili (3.1%), Svartpeppar, selleri, Purjolök, Krasse, Lök, Gräslök, Libbsticka, Persilja, Vitlök, Peberod, Basilika, Mejram, Rosmarin, Timjan, Kelp (0,4%)
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.