Biogan Ärtkött, eko - 250 g
Ärtkött från Biogan
Ärtkött produceras av ekologiska gula ärtor. Ärtkött har inte mycket smak, men tar smak av kryddorna eller buljongen de kokas i. Det kan användas i en mängd olika rätter t.ex. lasagne, bolognese eller mixas med grönsaker och formas till biffar.
Ärtkött innehåller 55 g protein och 16 g fibrer per 100 g.
100 g rått ärtkött blir till ca 370 g tillagat.
Tillredning: om ärtköttet ska användas till t.ex. köttbullar, koka 500 ml vatten och tillsätt 1 buljongtärning, tillsätt ärtköttet, ta bort kastrullen från värmen och låt stå i 5 min.
Om du ska använda ärtköttet till bolognese, bör det inte tillredas först, utan tillsättas på samma sätt som man tillsätter nötkött.
Innehåll: 250 g
Energi |
1545 Kj / 367 Kcal |
Fett |
5 g |
- varav mättade fettsyror |
0,9 g |
Kolhydrat |
17 g |
- varav sockerarter |
3,5 g |
Fiber |
16 g |
Protein |
55 g |
Salt |
0,01 g |
gula delade ärtor*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.