Skærtoft Mølle Malt Rågbröd - 500 g
Skærtoft Mølle ekologisk Malt Rågbrödsblanding - 500 g
Denna ekologiska maltrågbrödsblandning från Skærtoft Mølle är en brödblandning för ett hembakat, saftigt och grovt rågbröd. Blandningen gör det lätt och enkelt att baka ett mjukt och gott rågbröd själv. Rågbrödet har en härlig smak som passar till alla typer av pålägg och mackor.
Användning:
Brödet kan gräddas snabbt på 5 timmar eller genom kalljäsning i ca. 14 timmar. För bakning, använd 1 mjölblandning, 430 ml vatten och 10 g jäst.
Kalljäsning:
Börja med att röra ut jästen i vattnet. Tillsätt sedan brödblandningen och rör om i ca 10 min. Fördela degen i en 1½ liters brödform och tryck ut den ordentligt på sidorna. Strö ev. frön eller mjöl över. Täck formen med plastfilm eller en fuktig trasa och låt den jäsa i kylen i 12-16 timmar. Grädda sedan brödet i 175°C i 60 minuter.
Snabbjäsning:
Om du inte hinner med kalljäsning kan du istället låta degen jäsa i rumstemperatur i 3-4 timmar innan du bakar av brödet.
Innehåll: 500 g
Energi |
1606 kJ / 383 kcal |
Fett |
12 g |
- varav mättade fettsyror |
1,3 g |
Kolhydrat |
53 g |
- varav sockerarter |
2,2 g |
Fiber |
12 g |
Protein |
11 g |
Salt |
2,6 g |
Fullkornsrågmjöl*, Fullkornsølandshvetemel*, Solroskärnor*, Maltmel av rug*, Tørket surdeig* (fullkornsrugmel*, melkesyrekultur), Knekkede rugkjerner*, Salt
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.