Natur-Drogeriet Johannesbrödkärnmjöl - 100 g
Johannesbrödkärnmjöl
Johannesbröd, karob, fructus ceratoniae eller fruetus siliqua dulcis är baljorna från johannesbrödträdet, som odlas i många varianter i Medelhavsländerna. Det är en relativt litet träd med små kronbladslösa blommor som sitter i klasar vilka har en upp till 25 cm lång, 3-5 cm bred och 1-3 cm tjock skida. Under goda år, kan ett enda träd ge ca 40 kg frukt. Dessa mognar i juli-augusti, men de skördas redan före mognad och får mogna och torka i solen.
Det är fröna från frukten som pressas till mjöl. När mjölet blandas upp får det en kladdig konsistens och används därför ofta som ett smakneutralt förtjockningsmedel eller stabiliseringsmedel.
Egenskaper:
- Smakneutralt bindnings- och förtjockningsmedel
- Kan användas för att reda modersmjölksersättning eller bröstmjölk
- Kan användas för att göra en deg mjukare och mer elastisk
Dosering och användning:
Till ca 200 ml modersmjölksersättning används 1 g (½ tsk) Johannesbrödkärnmjöl:
- Mät upp den mängd vatten som ska användas till modersmjölksersättningen och värm det i en kastrull.
- Ta bort kastrullen från värmen när vattnet kokar.
- Lös upp johannesbrödkärnmjölet i lite kallt vatten.
- Vispa ner lösningen i det kokande vattnet och kyl till ca 40˚C.
- Vispa ner modersmjölksersättningen i blandningen.
- Ställ blandningen i kylskåpet i flaskor med lock.
Innehåll: 100 g
Johannesbrödkärnmjöl (Ceratonia siliqua)
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.