Skærtoft Mølle Manitoba Finmalt vetemjöl eko - 1 kg
Finmalda, ekologiska korn av kanadensisk hårda, röda vetegroddar och skal - det grova har siktas bort
Fint, siktat vetemjöl från Manitoba har hög proteinhalt och gluteninnehåll. Detta innebär att mjölet har en fantastisk jäsförmåga och bakegenskaper. Vi rekommenderar att byta till Manitobamjöl motsvarande upp till 50% av den totala massan av mjöl. Eftersom de finaste skalen och groddarna ingår i siktat mjöl, är mjölet inte helt vitt, och brödet du bakar får därför en lätt gyllene färg. För att få ut det bästa av ditt stenmalda mjöl ska degen jäsa länge. Det gagnar jäsningen och bidrar till ytterligare hälsa och smak.
Mjölfärg och näringsvärde beror på kornsort, jordmån, väder och vind. Därför är näringsvärdesdeklarationen enbart vägledande.
Förvaring:
Förvaras torrt och inte för varmt. Väl separerat från produkter med stark lukt.
Innehåll: 1 kg
Energi |
1470 kj / 350 kcal |
Fett |
2 g |
- varav mättade fettsyror |
0,5 g |
Kolhydrat |
63 g |
- varav sockerarter |
0,5 g |
Fibrer |
6 g |
Protein |
16 g |
vete*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Vete
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.