Nordic Chufa Hel eko - 400 g
Ekologisk hel chufa
Torkad ekologisk chufa (jordmandel) blötläggs i kallt vatten i kylskåp i 24-48 timmar. Knölarna är sedan redo att ätas antingen som mellanmål, hackade som nötter i sallad, bröd, paj eller användas som övriga rotfrukter.
Användning.
Du kan göra en sund och härlig, vegetarisk dryck, horchata/chufa-mjölk, genom att blanda chufa i vatten och sila ur fruktköttet. Massan, krossade chufarresterna, kan användas för att göra gröt, att baka med eller lägga till i gratänger och paté.
Chufa är mild och nötig i smaken.
Förvaring.
Bör förvaras torrt och svalt och inte i direkt solljus.
Innehåll: 400 g
Energi |
1880 Kj / 449 Kcal |
Fett |
23 g |
- varav mättade fettsyror |
4,8 g |
Kolhydrat |
63,6 g |
- varav sockerarter |
17,4 g |
Fiber |
14,5 g |
Protein |
4,43 g |
Salt |
0,02 g |
Ekologisk chufa
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.