Clearspring Miso Brown Rice - 300 g
Ekologisk Miso Brown Rice Paste från Clearspring
Denna välsmakande Miso-blandning är en mer robust variant av Clearsprings traditionella japanska Miso-blandning. Den är tillverkad av hela sojabönor i kombination med brunt ris och är tack vare sitt innehåll mycket näringsrikt och har ett hög proteininnehåll. Varianten kallas också på japanska för Genmai Miso.
Hur tillverkas Miso?
Under 18 år bodde Clearsprings grundare i Japan, vilket gjorde honom enormt intresserad av de japanska traditionerna och tillverkningsmetoderna för specialiteter. Denna blandning, liksom de andra varianterna, ramställs enligt de ursprungliga traditionerna. Miso består av en blandning av sojabönor i kombination med andra spannmål, i detta fall brunt ris, blandat efter en speciell Koji-fermenteringsprocess. Blandningen mognar mellan 6-18 månader och hålls här vid en specifik temperatur, varigenom enzymer och bakterier bryter ned blandningen till den färdiga "näringsrika" pastan. Resultatet är en kvalitetsmiso-blandning med komplexa smaker.
Användning:
Miso smakar utmärkt i såser, bredbara produkter, bakade rätter, soppor och grytor. Produktens smak framhävs särskilt i kombination med ingefära, vitlök, risvinäger, tahini och citrusfrukter.
Förvaring:
Miso förvaras bäst i kylskåp.
Innehåll: 300 g
Energi |
662 kJ / 158 kcal |
Fett |
6,1 g |
- varav mättade fettsyror |
1,2 g |
Kolhydrat |
10 g |
- varav sockerarter |
7 g |
Fiber |
4,5 g |
Protein |
12 g |
Salt |
12,7 g |
Hela sojabönor*, Odlat bruna ris*, Havssalt, Vatten
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
sojabönor
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.