Biogan Dinkelgryn eko - 400 g
Biogan ekologiska dinkelgryn - bra proteinkälla
Dinkelgryn från Biogan är skördade tidigt när de är omogna. Kärnorna torkas och värms i ugn, där de får en kryddig, söt och lätt rökig smak. Dinkelgryn är en bra proteinkälla då de innehåller 12 g protein per 100 g, dessutom är de fiberrika då de innehåller 9 g fiber per 100 g.
Dinkelgryn kan användas som ersättning för ris eller pasta, men passar även bra i en härlig sallad. Du kan också göra en underbar rissotto med dinkelgryn.
Recept för (4 personer):
- Skölj dinkelgrynen och koka i vatten, olja och salt i 40-45 minuter
- Använd 250 g dinkelgryn till 600 ml vatten
- Tillsätt ½ tsk salt och 2 msk olivolja
Innehåll: 400 g
Energi |
1453 kJ / 347 kcal |
Fett |
2,7 g |
- varav mättade fettsyror |
0,4 g |
Kolhydrat |
63 g |
- varav sockerarter |
0,8 g |
Fiber |
8,8 g |
Protein |
12 g |
Salt |
0,01 g |
Dinkelkärnor (Grünkern)*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.